My 3D WP Tag Cloud

Werkt elke advocaat op basis van toevoeging (gesubsidieerde rechtshulp) ?

Of een advocaat op basis van toevoeging werkt, mag hij zelf bepalen. Niet iedere advocaat of hulpverlener werkt op basis van toevoeging.
Dus bespreek dat eerst met uw advocaat. Veel advocaten bieden u een gratis telefonisch adviesgesprek of een gratis adviesgesprek op hun kantoor aan.
Tijdens dit gesprek kunt u aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor een toevoeging. De advocaat of adviseur zal beoordelen of u met uw vraag/probleem bij het juiste kantoor bent. Er zijn verschillende onderdelen in het recht (bv consumentenrecht, erfrecht, arbeidsrecht etc.) het kan best zo zijn, dat de advocaat of adviseur die u heeft uitgezocht, te weinig kennis heeft op een bepaald rechtsgebied. Een eerlijke advocaat zal u dat dan ook laten weten, en u desnoods doorverwijzen naar een collega of zelfs een ander kantoor.
Ook kan het zijn dat uw advocaat tijdens dat gesprek tot de conclusie komt, dat u zo weinig of zelfs geen kans maakt om ’te winnen’, dat deze u zal afraden om verder te gaan met juridische stappen. Deze zouden u onnodig op extra kosten jagen. Het is niet leuk om dat te horen te krijgen, maar u kunt er vanuit gaan, dat de advocaat u eerlijk adviseert, wat in uw belang het beste is.