My 3D WP Tag Cloud

Wie zijn wij?

Het Team van ImatiX bestaat uit enthousiaste juristen en juridische student vrijwilligers, waarvan de meeste één of meerdere modules rechten hebben gestudeerd of nog studeren.
De Teamleden van ImatiX zijn geen advocaten. (indien wij van mening zijn dat uw zaak beter gediend is met een goede advocaat, zullen wij u dit dan ook altijd laten weten. Maar om onze onafhankelijkheid te waarborgen, zullen wij u niet naar een specifieke advocaat of een kantoor doorverwijzen!)

Wij willen door middel van deze website persoonlijk rechtsadvies toegankelijk voor u maken. De juristen en student vrijwilligers zullen hun uiterste best doen om uw vragen zo nauwkeurig mogelijk te behandelen en beantwoorden. Wij kijken dan ook uit naar de door u gestelde vragen. Alle vragen zullen strikt vertrouwelijk behandeld worden.

Lees ook onze Algemene Voorwaarden.

Korte geschiedenis

Ondanks dat het steeds lastiger wordt om in het oerwoud van regeltjes nog te weten wat uw rechten zijn, en al helemaal om deze rechten ook te krijgen, is de stap naar een advocaat vaak een zeer grote stap. Bovendien hangt daar ook een prijskaartje aan. Een advocaat heeft immers een lange en dure studie gevolgd. Deze moet hij terugverdienen en hij wilt daarnaast ook zijn brood verdienen.
Als uw inkomen te laag is en u geen advocaat kunt betalen en u heeft geen rechtsbijstandsverzekering afgesloten, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.
Dit heet een ’toevoeging’ (dit kan alleen een advocaat voor u aanvragen). U moet wel altijd een eigen bijdrage betalen. Deze eigen bijdrage zal afhankelijk zijn van uw inkomen en of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.

Toch is niet ieder geschil (nog) niet groot genoeg om de stap naar een advocaat te nemen. Of kan een advocaat uw verzoek om u bij te staan, afwijzen omdat bijvoorbeeld het belang te gering is. (dus voor u te duur) Een goede advocaat geeft u daar een eerlijk advies over. Ook kan het zijn, dat u al geholpen bent met een verwijzing naar uw rechten of een goede brief.

ImatiX wilt voor u, de drempel naar ‘uw recht’ verlagen en daarom is op 1 augustus 2015 ImatiX gestart met het geven van rechts adviezen via het internet.
Wij kunnen u helpen, door u te adviseren of door u te helpen om een goede brief te schrijven.
ImatiX heeft geen kantoor, geen telefoonnummer en geen bezoekadres. Alle Teamleden van ImatiX werken van thuis uit of vanaf hun eigen kantoor/praktijk.
Hierdoor blijven onze kosten zo laag, dat wij deze rechtsadviezen zeer voordelig kunnen geven.